XVII Diada de la Fira de Salàs 2022. Programa

XVII DIADA DE LA FIRA DE SALÀS i

8a. Mostra de bestiari festiu de peu rodó.

13 DE NOVEMBRE DE 2022

Un cop més o menys controlada la situació de la pandèmia, l’ajuntament de Salàs vol ajudar a normalitzar els actes que des de feia més de dos anys havien quedat suspesos o retallats. L’edició d’enguany, i les activitats que al seu voltant es realitzen, vol continuar oferint la possibilitat de poder-se endinsar en una de les fires de mules més importants de la Penísula Ibèrica, que es va celebrar a Salàs des del segle XIV fins al segon terç del segle XX. És per aquest motiu que, a més de poder gaudir d’un espai lúdic i un mercat de productes agroalimentaris i artesanals de les comarques lleidatanes, qui ens visiti podrà emportar-se, mitjançant les activitats culturals que s’hi duen a terme, un bocí de la història d’aquesta manifestació econòmica i humana desapareguda ja fa quasi cinquanta anys. La disetena edició que se celebrarà els dies 12 (amb activitats exclusivament culturals i lúdiques) i 13 de novembre (amb la majoria d’activitats programades, a més del mercat firal) és possible gràcies a la col·laboració de l’IDAPA, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Escola Agrària del Pallars, la Diputació de Lleida, la fundació pública Institut d’Estudis Ilerdencs, el Consell Comarcal del Pallars Jussà, l’ajuntament de la Torre de Capdella, les Botigues Museu, l’Associació Juvenil SdP, l’Escola i AFA de Salàs de Pallars i totes aquelles persones que ajuden a desenvolupar, de manera voluntària i altruista, les activitats que trobareu en el següent

 

PROGRAMA

Dissabte, dia 12 de novembre de 2022 

A les 16,30 h. Presentació del mural dedicat a la fira de Salàs, obra de Peter Allan Hull, al Vall. 

A les 17,00 h. Inauguració de l’exposició fotogràfica “l’Albert de les Egües”, de Pere Montiel, a la Pinacoteca.

A les 17,30 h. Jornada de transferència tecnològia sobre el consum i les propietats de la llet d’euga i la carn de poltre, a la Pinacoteca. Organitza l’Escola Agrària del Pallars, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Salàs.

A les 19,00 h. Conferència sobre la història de la fira de Salàs a càrrec de Jacinto Bonales, al Cafè Salon. A les 22,00 h. Nit calenta: contes eròtics amb Mònica Torra, amb l’espectacle “Toca’m el Cuplet” al Cafè Salon.

Diumenge, dia 13 de novembre de 2022 

A les 9.00 h. Esmorzar popular, al Cafè Salon. Obsequi d’una reproducció de la ceràmica de Salàs. Places limitades. 

A partir de les 10,30 h, al cafè Salon, Cabaret, a càrrec de la companyia A Galet (quatre actuacions amb aforament limitat).

A patir de les 11,00 h, a la Pista, 

    • Pintem la mulasseta” (taller de pintura per a infants).
    • Contes per a nens i nenes, amb l’espectacle de Noemí Caballer Balust “Contes del dret i del revés“.
    • Plantada de la Mulassa “lo Sobrany“, els cavallets de Salàs i la mulassa de Benissanet, dins la 8a. mostra de bestiari festiu de peu rodó.

A les 12,30 h. Cercavila amb la mulassa de Salàs i la mulassa de Benissanet, acompanyats per la música de la Sonsoni. En arribar a la plaça del Mercat, balls de lluïment amb els alumnes de l’escola de Salàs i les colles de Salàs i de Benissanet.

A les 13,30 h. Representació teatral del tracte de fira “les Morralles del Sobrany“, de Pep Coll, a la plaça del Mercat, a càrrec de la companyia A Galet.

A les 14,30 h. Dinar popular al carrer del Tros Gran. Venda de tíquets a l’ajuntament. 

A les 17,00 h. Jazz, al cafè Salon, amb Ponent Dixie.

A més a més, durant el diumenge, … 

  • Mostra de fotografies retrospectives de l’antiga fira pels carrers de la població. 
  • Exposició fotogràfica “l’Albert de les Egües“. Producció documental de Pere Montiel, a la Pinacoteca. 
  • Mercat de productes agroalimentaris i artesanals, majoritàriament de les comarques lleidatanes, al Firal. 
  • Servei de bar al Cafè Salon (durant el Cabaret el bar només restarà obert pels espectadors) 

Descarrega’t el programa clicant aquí

Publica un comentari