L’embassament de Sant Antoni

Es pot accedir a la zona del pantà mitjançant un itinerari peatonal que surt del poble i arriba a la zona del Piolet o dels Xalets pels antics camins que portaven a la gran horta que hi havia abans de la construcció de l’embassament. El camí s’agafa, o bé des del carrer dels Horts o des del Camí de Tremp. Aneu amb molt de compte al travessar la carretera.

La zona del l’embassament permet practicar molts tipus d’esports i activitats nàutiques que les empreses de la zona es dediquen a ofertar, com Piolet Xperience i Pilates Sup & Lake.

 

El bosc

S’hi poden practicar activitats cinegètiques. La més estesa és la de la caça del porc senglar. Aquesta activitat està gestionada per la Societat de Caça Salàs-Rivert, que un cop a l'any, coincidint amb l'inici de la veda, celebren un dinar popular a l'anomenada Font dels Caçadors.

Durant la tardor també es pot gaudir del bosc degut a la gran varietat i quantitat (si plou durant l’estiu) de bolets: rovellons, mocoses (llanegues), torrondols (xampinyons silvestres), ous de reig, ...

Sigui quina sigui l’activitat que feu, recordeu que esteu en un entorn natural.

No llanceu brutícia (papers, llaunes, ampolles, burilles de cigarreta, ...) al terra.

No està permés fer foc al bosc. Teniu una barbacoa al vostre servei a la Font dels Caçadors, que sempre està en funcionament, si no es recomana el contrari.

No aixequeu la capa vegetal quan busqueu bolets. El trobar-ne més un altre any depén del respecte amb que tractem el substrat natural.

Teniu en compte que el bosc és de propietat particular i municipal. Els seus propietaris el posen al vostre abast a canvi de que es respecti. No feu que es desdiguin!

© 2018 Ajuntament de Salàs de Pallars